A BONA HORA ES DESPERTEN...

.

Ens fa gràcia que ara el president de la D.O. Catalunya, el Sr. Xavier Pie, es posicioni contra la Marca de vins Barcelona (La Vanguardia 3 Maig 2012) quan ells varen néixer basant-se en criteris iguals o pitjors.
Com per tothom és sabut, l’Associació de Viticultors del Penedès, des d’un bon inici es va oposar a la creació de la DO Catalunya pel mal que preveiem faria a la DO Penedès. El mal ha estat molt superior al que tant nosaltres com fins i tot la resta de sindicats agraris pensaven en un principi.

Denunciem i reclamem de nou una revisió urgent d’aquesta Denominació, que té una normativa molt més permissiva, un producte d’una qualitat inferior, i paradoxalment és tractada i publicitada com si es tractés d’una Denominació tradicional, està fent una competència totalment deslleial a la resta de DO tradicionals, (no només la DO Penedès) i posa en perill la subsistència de certes Denominacions tradicionals i de llarga història.

Des de l’Associació, d’altra banda, ens alegrem que hi hagi hagut un canvi de criteri en el consell de la D.O. Catalunya i convidem als que representen els viticultors que aprofitin l’avinentesa per compensar tot el mal que aquesta DO està provocant al sector.

Joan Pascual
com a President de l’Associació de Viticultors del Penedès